[vc_row full_width=”stretch_row” full_height=”yes” color_style=”light” parallax_content=”parallax_content_value” parallax_content_sense=”70″ fadeout_row=”fadeout_row_value” css=”.vc_custom_1529663073868{padding-top: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;background-image: url(https://sportius.nl/wp-content/uploads/Spel-judo.jpg?id=12535) !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}” offset=”vc_hidden-xs”][vc_column][ult_animation_block animation=”fadeInDown” animation_duration=”0.5″ animation_delay=”0.5″ animation_iteration_count=”1″][ultimate_heading main_heading=”Anti-pestprotocol” main_heading_color=”#ffffff” sub_heading_color=”#ffffff” main_heading_font_family=”font_family:Work Sans|font_call:Work+Sans|variant:700″ main_heading_style=”font-weight:700;” main_heading_font_size=”desktop:69px;” main_heading_margin=”margin-bottom:-0px;” sub_heading_font_family=”font_family:Work Sans|font_call:Work+Sans” sub_heading_style=”font-weight:700;” sub_heading_font_size=”desktop:69px;” sub_heading_margin=”margin-top:0px;”][/ultimate_heading][/ult_animation_block][ult_animation_block animation=”fadeInDown” animation_duration=”0.5″ animation_delay=”1.1″ animation_iteration_count=”1″][ultimate_heading sub_heading_color=”#ffffff” sub_heading_font_family=”font_family:Work Sans|font_call:Work+Sans|variant:300″ sub_heading_font_size=”desktop:21px;” sub_heading_margin=”margin-top:15px;” sub_heading_style=”font-weight:300;”][/ultimate_heading][/ult_animation_block][vc_empty_space height=”50px”][/vc_column][/vc_row][vc_row remove_padding=”no-padding-vc-row” css=”.vc_custom_1508487803813{margin-bottom: 75px !important;}”][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/12″][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”5/6″][vc_empty_space height=”20px”][vc_column_text]

Anti-pestprotocol

Wij vinden het extreem belangrijk dat iedereen zich veilig voelt bij Sportius en doen er dan ook alles aan om pesten te voorkomen. Toch kan pesten overal plaatsvinden. Daarom is dit anti-pestprotocol opgesteld.

Wat is pesten?

Pesten is iemand pijn doen. Dit kan zowel lichamelijk (slaan of schoppen) als geestelijk (uitschelden, negeren) zijn. Bij pesten is er een machtsverschil. De pester en degene die gepest wordt, hebben geen gelijkwaardige houding tegenover elkaar en het pesten gaat alleen van de pester richting de gepeste. Bij plagen zijn beiden gelijkwaardig en gaat het over en weer. Pesten gebeurt vaak gedurende een langere periode.

Voorbeelden van pesten:
– Slaan, schoppen, duwen, knijpen of bijten
– Uitschelden, uitlachen of vervelende bijnamen gebruiken
– Buitensluiten, negeren of roddelen
– Zonder toestemming aan andermans spullen zitten
– Bedreigen
– Discrimineren

Wat te doen bij pesten?

Als je gepest wordt, moet je eerst aangeven aan de pester dat je zijn of haar gedrag vervelend vindt. Soms is een pester zich er namelijk niet van bewust dat de ander dit niet leuk vindt en ziet hij of zij het als plagen. Als dit geen effect heeft en het niet lukt om het zelf met de pester op te lossen dan is het tijd om er een trainer bij te halen en treed dit stappenplan in werking.

Stap 1:
De pester wordt aangesproken op zijn of haar gedrag. Er wordt getracht een gedragsverandering in gang te zetten en zo het pesten te stoppen. Afhankelijk van de situatie kan dit met of zonder de gepeste gebeuren.

Stap 2:
Er wordt contact opgenomen met de ouders of verzorgers van de pester. Zij worden ingelicht over de pesterijen en dit anti-pest-protocol.

Stap 3:
De pester wordt geschorst. Dit betekent dat hij of zij gedurende een bepaalde periode niet welkom is bij de club en niet mag deelnemen aan club-activiteiten zoals lessen, trainingen of wedstrijden. Tevens wordt hierbij duidelijk gemaakt dat de volgende stap het einde van het lidmaatschap van Sportius zal betekenen. Uiteraard zullen de ouders hiervan op de hoogte worden gebracht.

Stap 4:
Indien na de eerste drie stappen het pesten nog steeds doorzet, zal de pester geroyeerd worden. Hij of zij is niet langer welkom binnen de club en het lidmaatschap zal worden opgeheven. Om ieders veiligheid te kunnen waarborgen zien we ons genoodzaakt om tot royeren over te gaan wanneer, ondanks deze inspanningen, een pester blijft pesten.

Als je gepest wordt, mag je meteen naar de trainer komen. Doe dit ook als je ziet dat dit bij iemand ander wordt gedaan. Dit is geen klikken. Samen zorgen we ervoor dat iedereen zich veilig en op zijn of haar gemak voelt bij Sportius.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/12″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]