Judo op school

Met judo op school wordt judo ingezet als middel om kinderen te leren over de waarden die in het judo besloten zitten. Dit zijn onder andere respect, samenwerken, (zelf)vertrouwen, grenzen herkennen en aangeven, weerbaarheid en discipline. Spelenderwijs komen al deze waarden naar voren. Daarnaast zorgt het er ook voor dat er minder gepest wordt in de klas. Ook draagt judo bij aan de ontwikkeling van de motoriek en leren kinderen veilig te vallen.

Ieder project kan in overleg worden vormgegeven. Tijdens de lessen kan er ook aan specifieke punten per klas worden gewerkt zoals omgang tussen jongens en meisjes of het beheersen van impuls-reacties. Sportius heeft judopakken die bij een project gebruikt kunnen worden. Na het project krijgen de kinderen een judo-diploma.

Met onderstaand filmpje van Docent24 kun je een idee krijgen van wat Schooljudo inhoudt.
Er is een stukje van een Schooljudo-les van Bram te zien en er komt onder andere een docent aan het woord over judo op school.

De meeste judolessen worden gegeven door Bram Lichtenberg. Voormalig Nederlands kampioen judo (2011, tot 17 jaar) en deelnemer aan Europese kampioenschappen (Malta, 2011). Bram geeft zowel lessen aan recreanten als topsporters.

Judolessen kunnen ook een structureel onderdeel van het lesprogramma worden. Op verschillende basisscholen verzorgen wij jaarlijks een project. Op basisschool het Simmelink uit Eibergen krijgen alle kinderen van groep 4 tot en met 8 zelfs iedere week judoles en doen ze aan het eind van het schooljaar judo-examen.

Heb je interesse en wil je meer weten of een offerte ontvangen? Neem dan gerust contact op.