Team

Bram Lichtenberg
Bram Lichtenberg

Teamleden Sportius

Bram Lichtenberg

Ik ben Bram, de oprichter en trainer van Sportius.

Als klein jongetje ben ik begonnen met judoën bij Budo Sport Arnhem. Dit deed ik altijd met veel plezier en ik bleek er ook nog aanleg voor te hebben. Na jaren van hard trainen werd ik in 2011 Nederlands kampioen tot 17 jaar en werd ik uitgezonden naar het Europees kampioenschap in Malta. Ook ben ik voormalig sporttalent van het jaar van Arnhem. Na een aantal jaar topsport te hebben gedaan, ontdekte ik dat ik lesgeven en anderen trainen ook super leuk vind. Zo ontstond mijn droom: het oprichten van een succesvolle sportclub!

Met veel plezier geef ik les aan verschillende soorten mensen. Jonge en oude mensen, handige en minder handige mensen, jongens en meisjes, mensen met en zonder beperking, iedereen is welkom in mijn lessen.

Ik geef verschillende soorten lessen: judolessen, judotrainingen (wedstrijdgericht), conditietrainingen, krachttrainingen, Rots en Water-lessen, Bootcamptrainingen, weerbaarheidstrainingen en ZekerBewegen-lessen voor senioren.

Tijdens mijn lessen vind ik het belangrijk dat iedereen zich fijn en veilig voelt en zich open durft te stellen. Pestgedrag wordt niet getolereerd. Ik probeer uit iedereen het maximale te halen en te zorgen dat iedereen zich zo goed mogelijk kan ontwikkelen.

Ik vind het heel belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen en volg daarom regelmatig cursussen en opleidingen. In 2018 heb ik onder andere mijn 3e dan, judoleraar B en fitnesstrainer A diploma behaald en ben ik Athletic Skills Model-instructeur Advanced geworden.

Naast het lesgeven vind ik het ook nog steeds leuk om zelf te trainen en af en toe aan wedstrijden mee te doen. Zo ben ik in 2018 tweede geworden op het Nederlands kampioenschap Mixteams en won ik het Nationaal Kwalificatie Toernooi. Op het Nederlands kampioenschap viel ik met een vijfde plaats helaas net buiten de prijzen.

Relevante diploma’s:

  • Judoleraar A
  • Judoleraar B
  • Athletic Skills Model instructeur Advanced
  • Judoleraar in de zorg
  • Rots en Water trainer
  • ZekerBewegen instructeur
  • Respons trainer (omgaan met pesten en groepsdruk in het basisonderwijs)
  • Respons trainer (omgaan met agressie en geweld in het voortgezet onderwijs)
  • Bootcamp trainer
  • Fitnesstrainer A

 

Naomi Overkamp

Naomi Overkamp
Naomi Overkamp

Heeeii, ik ben Naomi Overkamp, 17 jaar en ik doe al 11 jaar met plezier aan judo! Ik train op verscheidene locaties: 3 keer per week bij het Regionaal Trainings Centrum in Enschede, Papendal en bij mijn eigen club Stichting Judosport Oost in Enschede. Daarnaast doe ik krachttraining bij de sportschool The Chariot in Eibergen. Vorig judo seizoen ben ik geselecteerd door de Judobond voor de European Cups in Fuengirola, Zagreb, Erfurt en Berlijn dat vond ik geweldig! En september 2017 heb ik goud gehaald in Warschau (Polen) ! 😊

Bram heeft mij een paar jaar geleden getraind toen ik nog op een andere judoschool zat. Ik vind hem een hele enthousiaste trainer, toen hij me vroeg of ik hem wilde helpen lesgeven bij Sportius zei ik natuurlijk “JA”! Ik vind het heel leuk om aan kinderen les te geven en het past perfect bij mijn opleiding Sport & Coaching aan het Johan Cruyff College in Enschede.

Ik hoop jullie snel te zien op de tatami (judomat) in Eibergen 😉